Alles wat je moet weten over zilvershampoo!

zilvershampoo

Zilvershampoos zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de winkelschappen. Toch is het voor vele mannen en vrouwen onduidelijk welk effect de zilvershampoo heeft en hoe vaak het gebruikt moet worden. Is de werking van zilvershampoo voor jou ook nog onduidelijk? Wij beantwoorden de meest gestelde vragen in deze blog!


Wat is zilvershampoo en voor wie is het geschikt?

De zilvershampoo is ideaal voor mannen en vrouwen met een witte, grijze of blonde haar look. De shampoo heeft twee verschillende functies voor het haar. Ten eerste is wassen enorm belangrijk. De shampoo verwijdert resten van stylingsproducten en talg uit het haar. Zo kan je langer genieten van een schone en frisse haarbos.

Ten tweede bevat de zilvershampoo blauwe of paarse pigmenten om ongewenste gele en oranje tinten uit het haar te verminderen. Dit zorgt voor een koele tint in het haar na gebruik van de zilvershampoo. Echter is het effect van de shampoo wel tijdelijk.

Maar hoelang heeft de zilvershampoo dan effect?

Hoelang het effect van de zilvershampoo zichtbaar is verschilt per persoon. Dit is namelijk volledig afhankelijk van hoe vaak het haar gewassen wordt en de kleur van het haar. Het effect is bijvoorbeeld minder lang op geblondeerd haar wat van nature een donkere kleur heeft. Het haar is hier niet aan gewend en wilt zich sneller herstellen met oranje en gele tinten.

Daarnaast zijn veel mensen gewend om hun haren dagelijks te wassen met shampoo. Niet doen! Door de haren te wassen verzwakken de pigmenten uit het haar. Als de blauwe en paarse pigmenten niet op tijd worden aangevuld, verdwijnen deze volledig uit het haar. Dit resulteert direct in een gele gloed.

Hoe vaak kan de zilvershampoo gebruikt worden?

Om de oranje en gele tinten uit het haar te verwijderen is 1 keer om de 4 wasbeurten genoeg. Wel is het enorm belangrijk om de andere keren gebruik te maken van een shampoo die de haarkleur optimaal beschermt. Wil je echt gaan voor het allerbeste resultaat? Combineer dan het wassen met een de juiste conditioner en masker. Dan wil je nooit meer van jouw prachtige witte, grijze of blonde haarbos af!

Wil jij alles leren over witte, grijze of blonde haren? Wil je zelf kunnen verven en alles weten over de verzorging hiervan? Volg dan de opleiding Haarkleurtechnieken of word een échte kapper met de opleiding Allround Kapper bij Jolange Opleidingen.

Deel dit bericht: