4x bijzondere tattoo stijlen op een rij!

tattoo

Tattoos zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met de verschillende stijlen kan het soms lastig zijn om een stijl te vinden die perfect bij jou past. In deze blog zetten we de meest bijzondere tattoo stijlen op een rij, zodat je voor jouw volgende tattoo de beste stijl kunt uitgekozen…


Watercolor

De watercolor stijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De stijl zit vol met verschillende felle kleuren en lijkt precies op een echt waterverfschilderij. Net als bij verf kun je in de tattoo prachtige kleurovergangen maken. De meeste mensen kiezen voor bloemen of dieren, maar je kunt jouw creativiteit ook zeker gebruiken voor deze stijl. Met het gebruik van vele kleuren is het belangrijk om niet te lichte kleuren te gebruiken. Door de vervaging door de jaren heen kan de tattoo dan zijn waterverf-effect verliezen.

watercolor owl tattoo © tattoo artist Ewa Sroka @ewasrokatattoo ❤❤❤❤❤

Bron: Pinterest
 
Traditional

De traditionele stijl is één van de bekendste stijlen. Met dikke zwarte lijnen en de kleuren rood, groen, blauw en geel is deze stijl erg makkelijk te herkennen voor iedereen. Daarnaast worden er totaal geen schaduwen gebruikt, wat de stijl enorm bijzonder maakt. Ga bijvoorbeeld voor een old school roos of anker in de traditionele stijl!

Samuele Briganti Panther done at @boldwillhold.tattoo

Bron: Pinterest
 
Realisme

Binnen het realisme zijn de portretten reuze bekend. Met een foto van een persoon of bijvoorbeeld je huisdier loop je de shop in en de artiest maakt een prachtig portret op jouw lichaam. Portretten zijn dan ook het moeilijkst binnen het realisme, omdat de tattoo precies op de foto moet lijken. Deze stijl kan in zwart wit en in kleur gezet worden.

Bron: Pinterest
 
Linework

Een tattoo in linework stijl bestaat voornamelijk uit lijnen. De lijnen kunnen in verschillende diktes geplaatst worden en zelfs het schaduw effect wordt met lijnen gemaakt. Dit doe je door de lijnen in verschillende afstanden van elkaar te plaatsen. De linework tattoo kunnen grote bloemen zijn op de volledige arm, maar het kunnen ook kleine tattoos zijn met fijne en dunne lijntjes. Voor ieder is er een geschikte tattoo binnen deze stijl!Alina Tu  tattooalinatu #dotworktattoo #tattoo #tattooalinatu #dotworktattoo #line #linework #lineworktattoo #blacktattooing #blacktattoomag

Bron: Pinterest

Wil je meer leren over deze bijzondere stijlen? Schrijf je dan in voor de opleiding Tatoeëren. Ben je al een tattoo artiest en wil je graag nog meer leren en alles weten over de nieuwste trends? Volg dan de opleiding Tatoeëren Professional bij Jolange Opleidingen.

Deel dit bericht: